Мови велич та краса

Найбільше і найдорожче добро кожного народу - це його мова, його скарбниця, в яку народ  вкладає своє життя, роздуми, досвід, традиції, звичаї... 9 листопада українська громада відзначає велике свято - День української писемності і мови. І сьогодні разом із учнями 5-А
класу ЗОШ №20, переглядаючи відео презентацію "Історія виникнення української писемності", ми поринули у історію нашої писемності та мови, пройшлися тернистим шляхом розвитку рідного слова і його безсмертних творців: монаха-переписувача Лаврентія, Нестора-літописця, автора "Повісті минулих років", братів Кирила і Мефодія (зачинателів алфавіту)... Світ - мов казка, і пізнаємо ми його за допомогою слова.  Сьогодні юні читачі за допомогою різних конкурсів: "Здійсни пошук", "Слово підбери, слово напиши", "Друзі мови", а також юні поети, прочитавши свої вірші про мову, не раз переконалися у багатстві, неповторності, милозвучності нашої української мови.
 Наш святий обов'язок - берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати грубими словами, щиро любити і берегти українську мову.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!