"Збережи небо: захисти себе - захисти озоновий шар"



  19 грудня 1994 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 16 вересня Міжнародним днем захисту озонового шару. Цей день відзначається з 1995 року в пам’ять про день підписання Монреальського протоколу (у 1987 році) про речовини, що руйнують озоновий шар, враховуючи необхідність збереження озонового шару, який фільтрує сонячне проміння і попереджує шкідливий вплив ультрафіолетового проміння на поверхню Землі, тим самим зберігаючи життя на планеті. Втрата озонового шару стратосфери, який захищає усе живе, вважається однією з головних глобальних екологічних проблем, з якими світова спільнота ввійшла у нове тисячоліття.Бібліотека радить переглянути такі книги.


1. Астрокіт, П. Космо

Куди зникає Сонце вночі? З чого зроблені зорі та як вони виникли? Ми самотні у Всесвіті чи десь там, на далекій планеті, є ще один хлопчик або дівчинка, що дивиться в небо й розмірковує точнісінько про те саме? Наш Всесвіт дуже складний. Час відірватися від Землі й дослідити межі космосу!Разом із мудрим професором Астрокотом ти дізнаєшся багато цікавого про планети, сонячну систему, галактики. Довідаєшся, як подорожувати неозорим космосом, якими мають бути скафандр і ракети, як функціонують супутники і що відбувається на Міжнародній космічній станції. Отож: «Задраїти люки й пристебнути паски безпеки!» — ми вирушаємо у захопливу мандрівку космічними просторами.

2.Таємничий космос. Енциклопедія для допитливих

  Для справжніх дослідників світу! Енциклопедія «Таємничий космос» познайомить читачів з одвічними мандрівницями — кометами, розповість найцікавіші факти про планети і супутники, зірки і пульсари, дивовижні небесні тіла. Відкриє незнані простори і дозволить розглянути унікальні фото, зроблені за допомогою космічних апаратів і найбільших телескопів світу.

3. 100 фактів про космос

  У виданні ви знайдете не лише цікаві й дивовижні факти, а й познайомитеся з історією освоєння космосу. В книзі є невеличкий словничок нових термінів, який збагатить мову дитини. А перелік фахів дослідників космосу допоможе зрозуміти, чим відрізняються астрономи від астронавтів, а космологи — від планетологів… Крім того, тут ви дізнаєтесь, як стати космонавтом і що потрібно зробити, щоб вашим ім’ям назвали комету. Яскраві ілюстрації, кумедні примітки, зручний шрифт – все це робить книгу однією з найулюбленіших для всієї сім’ї. Таємничий та безкінечний космос стає ближчим та більш зрозумілим. З цим виданням відчуваєш себе підкорювачем неосяжних просторів та першовідкривачем неймовірних фактів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!