Що таке математика?


2020 – рік математики в Україні.
Рекомендуємо книгу Кузька Кузякіна «#щотакематематика?»

  Ця книга неймовірна і дивна водночас. Дуже дивна. Бо де ще ви знайдете видання, яке розпочинається таким розділом «Вступ, в якому буде категорично не рекомендовано братися за читання цієї книги»?
Після читання цієї книги ви не навчитеся краще рахувати, виписувати довжелезні формули чи з заплющеними очима малювати геометричні фігури. Проте дізнаєтеся, як створити однобічний папір та неможливий трикутник, як поділити кут навпіл лише за допомогою циркуля й лінійки без відміток.
  Цілий розділ книги присвячено числам та математичним діям: додаванню, відніманню, множенню та діленню. Автор повертається до часів, коли люди тільки-но навчилися рахувати. Окрему увагу Кузько Кузякін приділяє магічним властивостям чисел. Так-так, послідовники Піфагора вважали, що числа 1, 2, 3, 4 відповідають окремим стихіям природи, а 10 узагалі вважалося досконалим, бо складалося з сум вищезазначених чисел.
   У кінці видання автор подає додаток з задачками на логіку та «Список насправді цікавих книжок про математику», який допоможе розкрити таємниці цієї надзвичайної науки.Хочете більше дізнатись про книгу приходьте до нас в бібліотеку.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!