Інтелектуальний бестселер

   





  Джон Уїнслоу Ірвінг – відомий американський письменник, сценарист, володар двох премій «Оскар», безперечний класик сучасної літератури Заходу і один з її безсумнівних лідерів. Практично  всі його твори – світові бестселери. Характерною особливістю творів Джона Ірвінга є органічне поєднання трагічного і комічного, коли навіть важко відділити одне від одного.  Ірвінг створює тим самим свій абсурдний та ірраціональний світ, в якому діють його персонажі. Це характерно для всієї творчості романіста і забезпечує велику популярність його книг у читачів.
    Критики порівнюють його твори з такими майстрами слова, як Гюнтер Грасс і Габріель Гарсіа Маркес. Його книги перекладені на тридцять  пять мов світу,  разом з тим його творчість залишається майже невідомою українському читачеві.
  Роман  «Допоки я тебе не знайду» – найбільш автобіографічна, за власним зізнанням Ірвінга, книга. Герой роману, успішний голівудський актор Джек Бернc, ріс, як і автор, не знаючи свого біологічного батька. Мати огорнула його образ мовчанням і містифікаціями. Пошуки батька, якими починається і завершується ця епопея, визначають все життя Джека. Під час роботи над цією книгою письменник почав спілкуватися зі своїм зведеним братом і нарешті дещо дізнався про життя і характер свого справжнього батька.
 Приходь до бібліотеки та читай книги.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!