Кавун - зелене покотило
Сьогодні,
3 серпня, відзначається Всесвітній День кавуна, який започаткували
американці. У США цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше – ягода) є
настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог.
Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім не калорійним, кавун, звичайно ж,
заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив, але
від цього воно не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників
щороку. Як
вважають історики, батьківщиною кавуна є Південна Африка. Відомо, що вже в
Древньому Єгипті люди знали і обробляли цю рослину, що підтверджується
розкопками. Так, в епоху Середнього царства в 20 столітті до н.е. кавуни часто
поміщали в усипальниці фараонів як джерело їжі в їх загробному існуванні. Крім
того, кавун зображувався на стінах гробниць і згадувався в давньоєгипетських
міфах і в багатьох медичних рецептах стародавніх папірусів. Був він відомий і в
Стародавньому Римі, де його їли свіжим або засоленим, а також варили з нього
мед. Лідер з вирощування кавунів на
сьогоднішній день – Китай та Японії, де вивели квадратні кавуни, у вигляді
піраміди, з жовтою м’якоттю і міні кавуни діаметром 10 см. Найважчий кавун
в світі виростили в Америці і він важив 122 кг. Його форма його була не кругла,
а витягнута, як у дині. Будьте здрові!
Коментарі
Дописати коментар