Кавун - зелене покотило


   Сьогодні, 3 серпня, відзначається Всесвітній День кавуна, який започаткували  американці. У США цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше – ягода) є настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог. Відмінно тамуючи спрагу і будучи зовсім не калорійним, кавун, звичайно ж, заслужив своє власне свято. Хоча і не відомо, хто і коли його встановив, але від цього воно не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників щороку. Як вважають історики, батьківщиною кавуна є Південна Африка. Відомо, що вже в Древньому Єгипті люди знали і обробляли цю рослину, що підтверджується розкопками. Так, в епоху Середнього царства в 20 столітті до н.е. кавуни часто поміщали в усипальниці фараонів як джерело їжі в їх загробному існуванні. Крім того, кавун зображувався на стінах гробниць і згадувався в давньоєгипетських міфах і в багатьох медичних рецептах стародавніх папірусів. Був він відомий і в Стародавньому Римі, де його їли свіжим або засоленим, а також варили з нього мед. Лідер з вирощування кавунів на сьогоднішній день – Китай та Японії, де вивели квадратні кавуни, у вигляді піраміди, з жовтою м’якоттю і міні кавуни діаметром 10 см. Найважчий кавун в світі виростили в Америці і він важив 122 кг. Його форма його була не кругла, а витягнута, як у дині. Будьте здрові!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!