Танцю, до тебе прагне серце і душа!

   Мабуть кожен із нас, хоча б раз у житті, танцював, або йому хотілося це зробити... 
Коли людина щаслива, то вона танцює, а коли вона танцює, то вона щаслива. Наше життя подібне танцю тому, що людський характер тісно переплітається із мовою тіла. Як і в танцях, так і в житті з'являються нові ідеї, проекти, плани, які хочеться реалізувати в життя. Як сказав Жак д'Амбуаз: (американський танцюрист, хореограф) "...Танець - це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання; це ритм твого життя; це вираження в часі і  русі, в щасті, радості, смутку і заздрості..." 
   Що виникло раніше - танок чи музика ніхто не знає, але добре відомо, що танцює людство з давніх-давен під супровід пісні, музики. Наші предки придумували різні рухи, щоб розважитися, придумували пісні і під  звуки бубнів виконували звичайні або обрядові танці. 
   Відзначати День танцю почали 29 квітня з 1982 року, в день народження відомого балетмейстра і хореографа Франції Жана Новера. Він увійшов у світ як "батько сучасного балету", зробивши його окремим самостійним видом мистецтва. 
   Український народний танець народився разом із піснею, разом з нею він зростав. В Україні й за кордоном українське танцювальне мистецтво презентує переважно "Гопак". 


   Вальс - танець гармонії і краси. За однією версією прабатьком вальсу став німецький стрімкий вальцер. Вже понад три століття вальс користується великою популярністю і не старіє. Є в цьому танці щось захоплююче, що підкорює людей різних епох і національностей. Відомий польський композитор Ф.Ф. Шопен написав 14 вальсів. Понад 500 творів танцювальної музики  (вальси, польки, мазурки) написав Іоганн Штраус. А скільки вальсів подарували нам українські композитори! Платон Майборода та Андрій Малишко започаткували жанровий різновид пісні-вальсу в українській пісенності. Його "Київський вальс" став своєрідним символом столиці України.


   Джерело фото: kurs.ru

XX століття принесло нові ритми: танго, фокстрот, рок-н-рол, бугі-вугі, твіст, шейк, брейк. Одним із популярних танців цього століття є танго. Цей танець тісно пов'язаний із музикою та партнером. 
"...О, дивне танго, - і сум, і пристрасть.
 Пливу на хвилях твого туману..." 
                                                                              Олена Теліга "Танго"


Життя вносить свої корективи, свої правила... Ще місяць назад ми готувалися (разом із нашим директором Ларисою Петрівною, танцювальним клубом RETRO та його керівником Наталією Михайлівною до цього свята, до свята Танцю, а сьогодні, на жаль, (в зв'язку з карантином) провести це свято ми не можемо,  але ми надіємось, що ми проведемо  цей вечір для наших користувачів вже зовсім скоро. 
   Танець один із  найпрекрасніших видів мистецтва, тому що він не тільки відображає життя, а танець і є саме життя.
    Наші вітання всім  з Днем танцю, а особливо нашому танцювальному колективу RETRO та його керівнику  Наталії Хомчук. Творчого натхнення, злетів, такого ж позитиву вам, який ви даруєте своїм шанувальникам. Танцюйте, насолоджуйтесь, адже рух - це життя та енергія!






    Інформація та фотоматеріали із відкритих джерел Інтернету











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!