Мама - найдорожче слово в світі!

   Мама, мати, матуся... Скільки тепла, спогадів у цьому слові. Слово "мама" росте з нами тихо, як ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка, як тихо світить вечірня зоря. Тільки мати нічого не пожалкує для своєї дитини, це вона в хвилину небезпеки ніколи не згадає про себе, все віддасть для того, щоб захистити свою дитину.  Все, що є в нас найкращого, все від неї, від рідної Неньки.  У травні, коли природа розквітає, коли дзвенить пташиний спів, ми відзначаємо свято -  День Матері.В 1908 р. американка Анна Джервіс із Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом - у 1910 р. штат Вірджинія перший визнав День Матері як свято.
На Україні це свято вперше почали відзначати з 1929 р. в західній Україні. В цей день люди у національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики, з квітами йшли вулицями міст і сіл до площі, де відбувалося свято присвячене Матерям.
Після 1939 р. свято було заборонено, але Україна відновлюється і відновлюються свята, які були дорогі нашому народові. З 1990 р. День Матері в Україні святкують у другу неділю травня.
Сьогодні в цей день прийміть вітання наші і найкращі побажання.
Спасибі за ласку, за щире тепло
Недоспані ночі, турботи й добро.
Здоров'я міцного Вам зичимо щиро,
Любові та радості, злагоди й миру!









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!