Цікаві факти про Євросоюз

Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Для українців - це особливий день, адже Україну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура. Це дивовижне свято, насамперед, тому, що наша держава не є членом Європейського Союзу, але з року в рік святкує на державному рівні єднання з європейськими країнами. Зазвичай такі святкування відбуваються весело, широко, але вцьому році, в умовах пандемії коронавірусу, святкування відбуваються в іншому форматі: онлайн-виставки,  бесіди, конкурси на кращі малюнки, віртуальні подорожі по європейським країнам,  креативні маски та інше. 






Пропонуємо вам деякі цікаві факти про Європейський Союз.
ЄС - це не тільки Європа. Звичайно, велика територія і населення ЄС знаходиться в Європі. Проте, простір співтовариства поширюється на Північну і Південну Америки, Африку і Океанію. Як таке може бути? Все просто: деякі країни, як і раніше, зберігають свої заморські володіння і території. Наприклад, до складу Іспанії входять африканські міста Сеута і Мелілья, а також Канарські острови. Франція володіє Гвіаною в Латинській Америці і островами в Карибському морі і Тихому океані.
З євро і без нього. Євро - офіційна валюта 19 країн ЄС. В інших країнах діють старі грошові одиниці. Проте на євро перейшли 6 країн, які не входять до ЄС: Андора, Ватикан, Монако, Сан-Морино, Чорногорія і Косово.
Європейський лідер. Республіка Мальта, розташована на островах в Середземному морі. Вона найменша країна в ЄС, але європейський лідер зі щільністю населення: 1305 чоловік на 1 кв.км.
Мовне питання. В Євросоюзі - 24 офіційні мови. На засіданні Європарламенту депутати можуть використовувати будь-яку з них, в парламенті працюють 330 штатних і 1800 позаштатних перекладачів.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!