Все починається з сім'ї

"З родини йде життя людини" - говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається річка, так і життя починається з родини, з сім'ї. Виховання у сім'ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту і сімейній злагоді. Сім'я, родина, батьківщина - це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов'язана з тією сім'єю, з якої вона вийшла і все життя пов'язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням. 
Щороку 15 травня відзначається Міжнародний день сім'ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН з 1993 року.  Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім'ї. Будучи одним із основних інститутів суспільства, сім'я розвивається та відозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх. Сім'я - це основний елемент суспільства  була і залишається берегинею людських цінностей. У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім'ї в суспільстві судили про розвиток країни - щасливий союз сім'ї і держави - це необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян. 
 В наш нелегкий час здорова щаслива сім'я - дуже важливо. Зараз в період карантину для зближення сім'ї, для гарного проведення часу в колі родини пропонуємо погратися в  цікаві повчальні  ігри зі своїми рідними.



Гра "Що одягнути?"

Для проведення цієї гри потрібно підготувати мішок із різноманітним одягом: хустинки, фартушки, перуки, окуляри... Головне, щоб підбір був найрізноманітніший. Далі ведучий викликає всіх членів сім'ї, які стають по колу, а в центр ставить мішок. Кожен по черзі навмання  тягне якусь річ і одягає на себе. Правила гри полягають у тому, що змінювати нічого не можна, навіть, якщо це щось смішне. Перемагає той, хто креативніше буде одягнений.


Гра "Павутина"

Запропонуйте малюку погратися в Джеймса Бонда, влаштувавши для нього смугу перешкод у вигляді павутини. Лабіринт із "лазерних" променів можна зробити зі звичайної пряжі або тонкої мотузки. Натягніть нитки павутини поміж меблів (або дерев) та запропонуйте якнайшвидше пройти лабіринт, неторкаючись мотузки. По дорозі малюк повинен обережно зібрати скарби: картки, цукерки, іграшки, які підкриплені до мотузки. Піднімати здобуте добро з підлоги не дозволяється. Змагаються всі члени сім'ї по черзі. Виграє, той, хто найшвидше пройде лабіринт та збере найбільше бонусів.


Фото із відкритих джерел Інтернету

Гра "Кам'яний вік"

Всі на світі діти обожнюють маленькі будиночки, казкові фортеці ... Чому б не порадувати свою дитину цікавою халабудою просто посеред дому? Що будувати? Дім, гараж, вігвам, печеру... А закінчівши будівництво свого куреня, розкажіть дитині про індіанців, печерних людей або козаків. Малюк буде у захваті! Неодмінно подбайте й про костюми - колоритне вбрання й тематичні частування зроблять ваш день цікавим і корисним.


Фото з відкритих джерел Інтернету

Гра "Сімейне дерево"

Роздати кожному члену сім'ї по ватману, 10-15 зелених листочків і стільки ж червоних яблучок з кольорового паперу. Батькам належить робота з першими елементами, а дітям - з другими. На ватмані намальоване дерево, яке в грі вже зміниться. Вмикається весела музика, під яку вся сім'я дуже дружно починає клеїти і майструвати своє родинне дерево. Буде дуже приємно дивитися на своє родинне дерево через кілька років і згадувати про цей день приємними спогадами.


 Якщо  кожна сім'я  буде тісно часто спілкуватися між собою, проводити разом час, то це одна із запорук міцної і дружньої держави. Як казав В.А. Сухомлинський: "Сім'я - це первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро."



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"

Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!