Хай буде дитинство щасливим усіх дітей світу!

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.
Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.
Дитинство – найважливіший період в житті людини. Саме в цей період вона формується фізично, психічно, інтелектуально. У переважній більшості випадків саме дитинство визначає все подальше свідоме життя людини.
Вислів «Діти – майбутнє людства» аж ніяк не є просто гарною фразою. Захищаючи дітей, дорослі захищають своє майбутнє, показниками цивілізованості суспільства є  права людини, у тому числі і дітей.
"Дитинство - це коли все дивно і ніщо не викликає здивування", - так говорив французький письменник  А.Ривароль. Найкращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими. Діти  невимушено освоюються зі щастям, бо вони самі по природі своїй - радість і щастя. У дітей не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовнішим нашим обов'язком.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Книжкова виставка "Добровольці - воїни світла"